Теренът е почти 40 дка и се намира в квартал Горна баня“Днес мога

...
Теренът е почти 40 дка и се намира в квартал Горна баня“Днес мога
Коментари Харесай

Определиха терена за строежа на новата детска болница

Теренът е съвсем 40 дка и се намира в квартал „ Горна баня “

" Днес мога да оповестя, че дефинитивно е определен най-подходящият терен за създаване на Национална многопрофилна болница за интензивно лекуване на деца. Теренът е съвсем 40 дка, дава отговор на критериите за съвременна европейска детска болница, среща се в кв. „ Горна баня “, регион „ Овча купел “, наоколо до Специализираната ортопедична болница „ Проф. Бойчо Бойчев “. Това сподели министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев след днешното съвещание на Министерския съвет, в границите на което беше признато решение за установяване на обект „ Изграждане на Национална многопрофилна болница за интензивно лекуване на деца “, за обект с национално значение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Здравният министър изясни, че достъпът до терена е извънредно елементарен, среща се на отзивчиво място, с добра съгласуваност, има парк. Мястото разрешава да бъдат построени още хотел за родители, рехабилитационен център, както и да се построи многопрофилно лечебно заведение, разполагащо с всички структури, осигуряващи цялостна интердисциплинарна педиатрична здравна помощ.

Статутът на обекта, като „ обект с национално значение “, ще разреши да бъдат доста съкратени периодите за осъществяване на нужните административни процедури, свързани с реализацията на плана. Също по този начин ще бъдат съкратени и процедурите по одобрение на капиталовите планове, издаване на позволение за градеж.

Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков уточни, че в обсега на урегулирания аграрен парцел попада парцел – частна благосъстоятелност. По тази причина регионалният шеф на София ще инициира процедура по член 15 от Закон за устройство на територията за смяна на границите на държавния парцел. По отношение на различен терен, който е в общия организационен проект и е очакван за озеленяване, има увещание на кмета на регион „ Овча купел “, че в Столичния общински съвет ще бъде импортирано предложение за прекачване собствеността на парцела на страната. „ С предходния вид за създаване на национална детска болница страната е изгубила 3 години, към днешна дата, след оповестяването за „ обект с национално значение “, процедурата ще може да се придвижи по най-бързия метод и по този начин да стигнем до изменение на подробния организационен проект и издаване на виза за изследване и планиране “, акцентира арх. Шишков.

Министър Асен Меджидиев уточни, че представители на Министерството на здравеопазването и „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ще посетят някои от най-хубавите педиатрични лечебни заведения в Европа, с оглед това заданието за Национална педиатрична болница да бъде оптимално точно и отговарящо на най-хубавите стандарти и условия за профилактика, диагностика, лекуване и рехабилитация в региона на детското опазване на здравето.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР